Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Bolognese

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Sintomatología Sastra_laetabilis Spin_(relaciones_públicas) Somos_Uno_(ONG) Tokio_Japón Titirijí_lomo_ceniza Suikotsu TAM_Mercosur Saint_Agnan-en-Vercors Sunset_(condado_de_Starr,_Texas) Talonador Tierra_por_paz Selinus_(Cilicia) Selección_keniana_de_futbol Santiago_Valenzuela Sant_Esteve_de_la_Sarga_(Lérida) Saint_Georges Shannon_(Misisipi) Smekkleysa_Í_Halfa_Öld Suddia San_Martín_de_Noya T_A_M Sherborne_Castle Signo_de_Romana Saint-Eugène_(Charente_Marítimo) San_Juan_Jabloteh_F.C. Tango_(desambiguación) Sukhumi Teoría_del_iceberg Sergei_Diaghilev Sanoe_Lake Sasa_Vasiljevic Soya_(1907) Tainás Tangará_picudo Sing_the_sorrow Stretie Selección_de_fútbol_de_Rusia Salome_(telenovela) Super_Liga_de_Iraq Tinamú_del_Choco Teoria_de_la_evolucion Solpugema_coquinae_coquinae Santovenia_del_Esla Saint_Gregoire TR_1700 Serranochromis_angusticeps Samhita Saint-Barthélemy-de-Bussière Teruteru Tangará_triguera Sanda_Ladoşi Sky_blue_sky Saint_Germain_de_Tournebut Spring_Hope_(Carolina_del_Norte)

html map